Persoonlijk Leiderschap

Leef je waarden en blijf authentiek
Maak een afspraak

Ik wil koers kunnen houden om te sprankelen!

Koers houden en fit sprankelen! Hoe doe je dat?

Wij hebben het druk!  Onze agenda’s die we deels niet zelf bepalen, geven aan wat wanneer te doen. De vraag is doe je nog steeds de dingen waar je energie van krijgt? Kun je nee zeggen tegen mensen en dingen die energie kosten? Vooral als ze je niet dichterbij je doelen brengen?

Wie je nu bent en waar je staat is het resultaat van al je keuzes tot nu toe. Bevalt het resultaat je niet, dan wordt het tijd voor andere keuzes”

Om te begrijpen waarom we ons steeds weer laten verleiden iets anders te doen (of laten) dan wat we ons hadden voorgenomen, moet je iets begrijpen van je brein.

In principe hebben we grofweg gezien drie brenien. Het oudste, is je reptielenbrein. Dan volgt het zoogdierenbrein. En als laatste kwam ons cognitieve brein.

De eerste twee van miljoenen jaren oud noemen we je oerbrein (chimp). Met automatismen uit de oertijd. Gemaakt voor het ‘korte termijn geluk’ en overleven in de jungle.  

Onze chimp is altijd de omgeving aan het scannen op gevaar. Met maar drie reacties: vluchten, vechten of verstarren.

Ons mensbrein (de professor), is cognitief en kan bewust kiezen ergens over na te gaan denken of iets aan te leren. Alle vaardigheden, kennis en kunde hebben we te danken aan onze professor.

Al onze lessen, vaardigheden, ervaringen uit verleden zijn opgeslagen in ons brein. Het computer deel dat volledig automatisch kan handelen. Denk maar aan gedachteloos autorijden en beseffen dat je een stuk ‘gemist’ hebt.

We kiezen en gedragen ons naar wat we zijn gaan geloven als waarheid en we voor vanzelfsprekendheid hebben aangenomen.  Je gaat pas twijfelen als het resultaat tegenvalt.

Persoonlijk leiderschap, begint met bewustwording op wie je nu bent, waar je fysiek, emotioneel en mentaal nu staat en wat je echt heel belangrijk vindt. Velen kost het moeite om op koers te blijven. Je chimp staat klaar om je in dezelfde patronen en gewoontes te houden.

Persoonlijk leiderschap ontwikkeling houdt je op koers en is een levenlang leren. Ik geef je de handvatten. 

Resultaat is koers houden op de je leven en je leefstijl en je bewust gekozen doelen realiseren. Kunnen managen van je body, emoties & mind door benutten van je unieke vermogens en kwaliteiten. iedereen heeft het in zich. Ook jij!

Te doorlopen stappen

1. Intake en inzicht in je ‘huidige staat van zijn’ m.b.v. een vragenlijst.

2. Wie ben je nu en wie wil je zijn en waarom?

3. Visualisatie van je allerbelangrijkste doel en waarden (moodboard)

4. Wat zijn je stories  (inzicht in functioneren van je brein, je referentiekader) en maak ze helpend!

5. Kies bewust leiderschap gewoontes en implementeer deze (train je ‘staat van zijn’)

6. Programmeer je Plan van Acties. Monitor je vooruitgang. Houd focus en houd de score bij. Vier je succes en complimenteer jezelf!

Leiderschap trainingen vinden plaats op een inspirerende locatie met een afwisselend programma van denk, doe en ervarend leren opdrachten met maximaal 8 personen in een groep.

 

Leuk! Graag meer info over data.

Adres

Sparkle Now

t.a.v. Brigitte Hulscher

Tolhuisstraat 17

1335 XA Almere Buiten

Contact

info@sparklenow.nl

+31622235500

KvK nummer: 39100353

BTW-ID: NL000118611OB30

 

Gecertificeerd

Master Cultural Chang & Leadership (MCC)

Cultural Change Agent (CTT Barrett)

Mastermind KBB (Tony Robbins/Dean Graziosi)

Nieuwe Dimensies Academy (leiderschap trainer/coach)

Bedrifjskundig Management (BA)

OERsterk LEEFSTIJL Coach en Action Learning Coach