City Leiderschap

Verbindend leiden zonder macht
Maak een afspraak

City leiderschap voor effectief publiek privaat samen innoveren

Verbindend Leiderschap zonder macht

Je hoeft geen leidinggevende functie te hebben om leider te zijn.

Ook als programmamanager, projectleider of gebiedsmanager is een goed werkend  samenwerkingsverband opzetten en kunnen leiden essentieel.Oplossingen uit het verleden passen niet op de uitdagingen van nu. Zoals op gebied van klimaat, energie, mobiliteit en verduurzaming.

Proactief en inspirerend kunnen zijn werkt verbindend. Het is de toekomst die zich aandient kunnen verbeelden en van daar uit leiden. Creeren van vertrouwen, verbondenheid, helderheid en veiligheid zijn daarbij cruciaal.

Ondanks dat de cultuur niet altijd helpend is aan innovatie en experimenteren, kun je toch veel met gedrevenheid, energie en ambitie plus geloof voor elkaar krijgen. Zelf heb ik vele jaren in vele rollen ervaring op het snijvlak markt en overheid.

Het gaat in de stad met uiteenlopende stakeholders om verbinden van mensen, middelen (money) en mogelijkheden aan een momentum. Ofwel door urgentie ontstaan of van uit een verlangen om te innoveren of beter te presteren. Ontstaan uit de feitelijke omstandigheden die de emotie raken.

Tijdens mijn Mastermind Training City Leiderschap komen meerdere thema’s en aspecten aan de orde. Zoals leiderschap gewoontes, mind management, de snelheid van vertrouwen en waarden gedreven samenwerken. Er is ruimte voor interactie en storytelling, leren van de expert en leren van elkaar. Het programma is afwisselend met denk en doe opdrachten en indien mogelijk met ervarend leren opdrachten buiten.

 

De route

1. Analyse van de huidige situatie. Wat is er aan de hand, waar staan we en wie zijn betrokken? Eerlijk zijn over het hir en nu en urgentie bepalen.

2. Team vormen en samen een tot de verbeelding sprekende waarden gebaseerde missie en visie ontwikkelen. Een wenkend perspectief dat energie en enthousiasme oproept.

3. Bespreekbaar maken en elimineren van de veronderstelde belemmerende overtuigingen, verschillen in belang en werkwijze, mindset en emoties. 

4. Vastellen van de strategie, doelen, prioriteiten en wie in welke rol welke activiteiten op zich neemt. Geldeeld eigenaarschap creeren voor het eindresultaat. 

5. Monitoren van vooruitgang, score bijhouden, ritme van verantwoording afspreken, communiceren en delen van succes. Help en begrijp elkaar, denk win-win en zorg voor synergie.

 

AANBOD

1. MASTERMIND CITY LEIDERSCHAP ON-LINE In 3 avonden van 2,5 uur nemen we de 5 stappen op een interactieve wijze door en leren van elkaar en van de expert. (open aanbod)

2. EENDAAGSE TRAINING CITY LEIDERSCHAP PROFESSIONALS In 1 dag nemen de we 5 stappen door van city leiderschap, doen we denk en doe opdrachten en spreken deze door. (open aanbod en op aanvraag)

3. MEERDAAGSE TRAINING CITY LEIDERSCHAP PROFESSIONALS In de meerdaagse training gaan we dieper in op de uitdagingen waar een ieder voor staat. (open aanbod en op aanvraag)

4. KWARTIERMAKER CITY LEIDERSCHAP Wat doe je als kwartiermaker? Hoe start je en zet je city leiderschap in? Intervisie en mastermind on line.(open aanbod)

 

Graag contact

Adres

Sparkle Now

t.a.v. Brigitte Hulscher

Tolhuisstraat 17

1335 XA Almere Buiten

Contact

info@sparklenow.nl

+31622235500

KvK nummer: 39100353

BTW-ID: NL000118611OB30

 

Gecertificeerd

Master Cultural Chang & Leadership (MCC)

Cultural Change Agent (CTT Barrett)

Mastermind KBB (Tony Robbins/Dean Graziosi)

Nieuwe Dimensies Academy (leiderschap trainer/coach)

Bedrifjskundig Management (BA)

OERsterk LEEFSTIJL Coach en Action Learning Coach