Leefstijl Leiderschap

Ontdek waar vitaliteit staat in jouw waarden hiërarchie
Maak een afspraak

Help, ik wil weer sprankelen en me energiek voelen! Waar begin ik?

Je sparkle beschermen doe je met zelfleiderschap

Wij mensen hebben alle vermogens om te spranekelen en gezond, gelukkig en succesvol te zijn. Mits wij dicht bij onze kernwaarden en natuur blijven. Energie is de sleutel voor alles. Heb je voldoende energie, dan sprankel je! Maar wat als je onvoldoende energie hebt? En het gevoel van spraneklen ver weg is? Wat doe je dan? Waar begin je?

Het ligt niet aan je unieke vermogens als mens. We hebben allen de beschikking over keuzevrijheid, zelfbewustzijn, onafhankelijke wil, verbeelding en geweten. Of we ons sprankelend, vitaal, gelukkig en succesvol voelen hangt af van de keuzes die we maken. Alleen maken we die keuzes voor 98% onbewust, automatisch.

Wie je nu bent en waar je staat is het resultaat van al je keuzes tot nu toe. Bevalt het resultaat je niet, dan wordt het tijd voor andere keuzes”

Psychologisch gezien bestaat ons brein uit drie delen. Een oerbrein, ook wel het emotionele zoogdierenbrein genoemd, onze chimp’ (2 tot 5 miljoen jaar oud). Een logisch denkend mensbrein (200.000 jaar oud) funbgeert alds de professor. En ons geheugen, ook wel referentiekader, is de dataopslag verglijkbaar met de computer. Wat je er in stopt, komt er weer uit. Gedrielijk zorgen ze voor onze automatismen en patronen in denken en doen.

Ons oerbrein is niet geprogrammeerd om ons gelukkig te maken. Het is altijd de omgeving aan het scanne op gevaar. En dan zijn er maar drie reacties mogelijk: vluchten, vechten of verstarren. De ervaringen uit ons verleden kleuren ons heden. We kiezen en gedragen ons naar wat we zijn gaan geloven als waarheid en we voor vanzelfsprekendheid hebben aangenomen.  Je gaat pas twijfelen als het resultaat tegenvalt.

Gezond leven is een bewuste keuze, meestal gemaakt door ‘je professor’ die het wel verstandig vindt om gezond te leven. Met de 7 keer waarom vraag kom je er achter hoe belangrijk je het echt vindt en wat het voor je betekent.

Tussen het belangrijk vinden (logica) en voelen (met emotie) zit wel een verschil.Om jezelf te herprogrammeren, heb je energie nodig. Die komt van feiten die een emotie oproepen. De corpus analyser kan daarbij een wake-up call zijn die wel de emotie raakt en je jouw waarom geeft om je leefstijl aan te pakken.

Leefstijl leiderschap, begint met bewustwording op wie je nu bent, waar je fysiek, emotioneel en mentaal nu staat en wat je echt heel belangrijk vindt. Velen kost het moeite om fit, slank en vitaal te blijven. Je chimp staat klaar om je in dezelfde patronen en gewoontes te houden.

Wat bied ik in mijn leefstijl leiderschap training en coaching aan:

  • confronterende kennismaking met jezelf
  • moodboard met waardenhierarchie
  • de 7 stappen formule voor succes
  • doorbreken van gewoontes
  • principes van leiderschap
  • leefstijl management

Resultaat is koers houden op de leefstijl die je ambieert en je bewust gekozen doelen realiseren. Kunnen managen van je body & mind door benutten van je unieke vermogens en kwaliteiten. iedereen heeft het in zich. Ook jij!

Te doorlopen stappen

1. Wake-up-call over je ‘Huidige staat van zijn”.

2. Visualisatie van je allerbelangrijkste doel en waarden (moodboard)

3. Zeven levels diep je Waarom  (wat levert het resultaat op)

4. Wat zijn je stories  (inzicht in functioneren van je brein, je referentiekader) en maak ze helpend!

5. Kies bewust leiderschap gewoontes en implementeer deze (train je ‘staat van zijn’)

6. Programmeer je Plan van Acties. Monitor je vooruitgang. Houd focus en houd de score bij. Vier je succes en complimenteer jezelf!

Leiderschap trainingen vinden plaats op een inspirerende locatie met een afwisselend programma van denk, doe en ervarend leren opdrachten met maximaal 8 personen in een groep.

 

Leuk! Graag meer info over data.

Adres

Sparkle Now

t.a.v. Brigitte Hulscher

Tolhuisstraat 17

1335 XA Almere Buiten

Contact

info@sparklenow.nl

+31622235500

KvK nummer: 39100353

BTW-ID: NL000118611OB30

 

Gecertificeerd

Master Cultural Chang & Leadership (MCC)

Cultural Change Agent (CTT Barrett)

Mastermind KBB (Tony Robbins/Dean Graziosi)

Nieuwe Dimensies Academy (leiderschap trainer/coach)

Bedrifjskundig Management (BA)

OERsterk LEEFSTIJL Coach en Action Learning Coach