Time for Cultural Change?

Check je waarden en ontdek wat energie geeft en wegneemt
Maak een afspraak

Value Change? Nuttig of noodzakelijk?

Dat waar we tot nu toe veel waarde  aan hechtten, verandert met de stedelijke opgaven. Energiebesparing, verduurzaming, vergroening en innovatie zijn de uitdagingen van deze tijd. Dat vraagt om een ‘value change’. Waarden verschuiving van wat belangrijk en urgent is.

Niet alles is bewust een keuze geweest. Soms moet het. We weten niet echt zeker meer wie nu welke waarden echt belangrijk vindt. Persoonlijk en Professioneel, zakelijk. Waarden bepalen de energie en vitaliteit van mens en bedrijf.  Meestal onzichtbaar in de onderstroom.

Waarden zijn de kern van de werkcultuur. Zichtbaar in in gewoontes, gedrag en communicatie. Met aannames en vanzelfspreekendheden. Soms met een emotionele lading.

Waarden inzichtelijk maken doen we met SparkleNow o.a. met de Cultural Transformation Tool van Barret Values Centre. .https://www.valuescentre.com

Een assessment is het startpunt voor een  waarden gedreven verandering, die aansluit bij wat medewerkers belangrijk vinden. De belemmerende energiekostende waarden zijn geidentificeerd. Het verschil tussen persoonlijke, beleefe en gewenste waarden wordt in grafieken weergegeven (zandloper met 7 levels). Het maakt de veranderopgave concreet. Wat in de onderstroom van de organisatie zit, komt boven en maakt het  zichtbaar, bespreekbaar en managebaar.

Value Change en Leiderschap

Leiderschap en waarden verandering zijn twee zijdes van dezelfde medaille. Als de leiders niet anders gaan denken en werken, vindt geen verandering plaats. Voor leiders die willen weten hoe ‘waardenvast’ ze zijn is een aparte tool. https://www.valuescentre.com/leadership-development/

Als Change Agent van Value Centre heb ik toegang tot het inzetten van de Cultural Transformation Tool (CTT). De uitkomsten van het assessment komen in rapportvorm beschikbaar en worden door mij toegelicht.   

Belangstelling? Voor meer informatie of een introductie workshop van de tool sta ik klaar.

De route van change

1. Bewust worden van urgentie. Ben je tevreden met hoe het er nu voor staat? Een  CTT assesment of elemententest geven inzicht.

2. Een visie en strategie ontwikkelen. Wenselijke identiteit en aantrekkelijke toekomst bepalen. Op basis van waarden.

3. Route van verandering vaststellen met een leidende coalitie. De gap dichten tussen nu en gewenst.

4. De visie, het waarom en andere stories communiceren en in onderstroom implementeren voor verandering in denken en doen.

5. Werken aan vitaal en daadkrachtig zijn. Zorg voor een positieve mindset en een ‘energieke staat van zijn’ van mens en organisatie.

6. Stel prioriteiten vast en een plan van aanpak. Doe wat het belangrijkste is eerst en skip ballast.

7. Monitor vooruitgang met korte termijn successen. Creëer een ritme van verantwoording door communicatie.  Vier het succes.

Offertes op aanvraag na een orienterend intake gesprek.

Adres

Sparkle Now

t.a.v. Brigitte Hulscher

Tolhuisstraat 17

1335 XA Almere Buiten

Contact

info@sparklenow.nl

+31622235500

KvK nummer: 39100353

BTW-ID: NL000118611OB30

 

Gecertificeerd

Master Cultural Chang & Leadership (MCC)

Cultural Change Agent (CTT Barrett)

Mastermind KBB (Tony Robbins/Dean Graziosi)

Nieuwe Dimensies Academy (leiderschap trainer/coach)

Bedrifjskundig Management (BA)

OERsterk LEEFSTIJL Coach en Action Learning Coach