Transformationeel Leiderschap

Waarden gedreven verbinden van mensen aan een gemeenschappelijk doel en strategie
Maak een afspraak

“Zonder transformatie van de leiders geen organisatie transitie” 

Elke organisatietransitie begint met een persoonlijke transformatie van haar leiders. Als zij blijven doen wat ze deden, verandert er weinig. Cultuur en leiderschap zijn twee kanten van dezelfde medaille. Daarom is het cruciaal dat leiders die de transitie of verandering vorm moeten geven zelf transformeren.

Transformationeel leiderschap is het type leiderschap dat in staat is diepgaande veranderingen te realiseren. Zij hebben de moed in het onderbewuste van de organisatie te duiken, nieuwe principes te ontdekken en nieuwe inzichten te delen met mensen in de organisatie. Daarvoor is loslaten van het oude, dat gebaseerd is op ervaringen uit het verleden, noodzakelijk.

SparkleNow biedt hiervoor een combinatie tussen een Mastermind (samen leren met gelijkgestemden) en leiderschapstraining voor leiders en managers met een verander of innovatie ambitie. Voor zichzelf en voor hun team of bedrijf. Het programma afwisselend met denk en doe opdrachten en ruimte voor dialoog.

Thema’s die tijdens deze mastermind training aan de orde komen zijn:

  • De 7 level diep ‘why’
  • Succesloop
  • Effectief leiderschap gewoontes van Covey
  • De werking van je oerbrein en je ego
  • De kracht van focus, taal en fitte uitstraling.
  • Relatie tussen stories en executie.
  • De 4 disicplines van realisatiekracht.

De verschillende tools die worden ingezet voor de denkopdrachten komen onder andere uit de KBB course van Tony Robbins & Dean Graziosi.

De ervarend leren opdrachten (buiten) zijn bewezen succesvol bij de leiderschapsdagen van de officieren van dienst van de brandweer.

 

 

De principes van leiderschap bij verandering

1. Bewustzijn op wie je nu bent, waarom je doet wat je doet en welke keuzes je hier hebben gebracht

2. Visualisatie / verbeelding van het allerbelangrijkste organisatie en persoonlijke doel.

3. Waarom is dit belangrijk ( 7 levels diep; wat is de urgentie? welk probleem lossen we op of welke ander resultaat wensen we?)

4. Wat zijn je stories, aannames en vooroordelen en hoe beïnvloeden ze je in communicatie?  (inzicht in je brein, doorbreken denkpatronen en woordkeuze)

5. Kies bewust voor implementatie van leiderschap gewoontes, een positieve mindset en een ‘energieke staat van zijn’ brengt

6. Ga aan de slag met je persoonlijk statuut. Monitor vooruitgang, houd de score bij, vier  succes en complimenteer jezelf!

Een tweedaagse training, op locatie vergt een investering in tijd en geld. Aan de hand van een strategiegesprek volgt een concept programma of aanpak. Daarna volgt en offerte op maat.

Adres

Sparkle Now

t.a.v. Brigitte Hulscher

Tolhuisstraat 17

1335 XA Almere Buiten

Contact

info@sparklenow.nl

+31622235500

KvK nummer: 39100353

BTW-ID: NL000118611OB30

 

Gecertificeerd

Master Cultural Chang & Leadership (MCC)

Cultural Change Agent (CTT Barrett)

Mastermind KBB (Tony Robbins/Dean Graziosi)

Nieuwe Dimensies Academy (leiderschap trainer/coach)

Bedrifjskundig Management (BA)